Klassiskkoncert.dk"Den menneskelige stemme"
- en helt særlig oplevelse

Renæssance og tidlig barokmusik i vores tid

Sopran Anne Mette Ballings smukke stemme i melodisk samklang med zink-spiller Lene Langballe og organist Vibeke Astner

Musik af bl.a. Monteverdi, Schütz & Donati

Den italienske komponist Monteverdi er en af musikhistoriens betydeligste personligheder, hvis værker afspejler overgangen fra renæssance til barok. Hans musik fik stor betydning for komponister frem til vor tid. Han virkede blandt andet som kapelmester ved den store Markuskirke i Venedig.

Ved koncerten har lytteren den sjældne mulighed at lytte til instrumentet zink. Zinken er et blæseinstrument fra rennæssancen og barokken og var sin tids mest feterede instrument grundet dens særlige evne til at efterligne den menneskelige stemme. Faktisk er det til tider svært at høre forskel på sopranstemmen og zinken.

Zinken er et meget vanskeligt instrument at spille på – men klinger så skønt. Lene Langballe er uddannet ved musikkonservatoriet i Basel og er en af de få meget efterspurgte professionelle zinkspillere i Europa.
Langballe og Astner er et musikalsk makkerpar, der har optrådt sammen siden teenageårene. I 2002 var deres ensemble prisvinder ved P2’s Kammermusikkonkurrence.

Lyrisk sopran Anne Mette Balling har siden sin debut fra Musikkonservatoriet i Esbjerg sunget en mængde operaroller på Den Ny Opera i Esbjerg samt på Den Fynske Opera. Hun har i den sammenhæng, med stor stilistisk sans, formået at spænde vidt fra Händel over Mozart til Wagner og moderne opera. Selvom hun i de seneste år har sunget en del opera, har hendes hovedinteresse dog primært ligget indenfor kammermusikken, lied- og oratoriegenren, og indenfor det felt arbejder hun sammen med mange forskellige kammerensembler og solister og har hér skabt sig en helt særlig profil.

Denne side bestyres af Vibeke Astner. Webstedet er udviklet af Internetsnedkeren i Typo3